Wijzigingen na update 27 oktober 2020

Dit zijn de wijzigingen in Care4 na de update van dinsdagavond 27 oktober 2020.


Een aantal wijzigingen zijn voor iedereen van toepassing, maar het kan soms zijn dat er iets gewijzigd is in een onderdeel van het ECD wat jij vanuit je eigen discipline of locatie niet gebruikt in Care4. Om op de hoogte zijn van de wijzigingen adviseer ik je om alle wijzigingen even te bekijken om na te gaan of ze ook voor jou van toepassing zijn.
Heb je na het lezen van deze wijzigingen nog vragen, raadpleeg dan je LAO-er.

 

Naamswijziging ECD
Nu gebruiken we nog de naam MoreCare4, maar deze gaat in de komende tijd veranderen naar de naam Care4. Hieronder zie je het oude en nieuwe logo.

MoreCare4 naar Care4

Dashboard in Care4
Vanuit de softwareleverancier heeft er een nieuwe ontwikkeling plaatsgevonden, voorheen had je in je dashboard twee kolommen, vanaf deze update krijg je afhankelijk van de grootte van je scherm, één, twee of drie kolommen te zien. Dit kan dus verschillen op ieder apparaat wat je gebruikt, afhankelijk van de grootte van je scherm. Vooral voor de medewerkers die een groter scherm gebruiken op bijvoorbeeld een vaste computer hebben voortaan door middel van de 3 kolommen je dashboard beter in beeld. Dit betekent ook dat je minder hoeft te scrollen.

Het kan zijn dat je scherm er niet gelijk zo uit ziet, zoals de voorbeeld hieronder. Advies is om dan de browsercache te legen, een instructie kan je hier vinden.

Dashboard 3 kolom Medewerkers Dashboard 3 kolom Clint


Plaatsing vastleggen bij plannen nieuwe afspraak
Het is nu ook mogelijk om een plaatsing te selecteren bij het plannen van een nieuwe afspraak. 
Hoe koppel je een plaatsing aan een afspraak? Deze video laat je zien dat dit mogelijk is via de tijdregistratie, maar nu dus ook via de nieuwe afspraak die je in Care4 maakt..

 

Quickbar clienten en afdelingen + signaleringen
Je hebt vanaf deze update aan de rechterkant in Care4 een nieuwe functionaliteit erbij gekregen, genaam de Quickbar. Deze maakt het mogelijk om eenvoudig te wisselen tussen cliënten en afdelingen, maar ook om de lijsten van de nieuwe signalering goed te kunnen bekijken. Voordeel is dat deze open blijft staan tijdens het klikken naar een cliënt, je hoeft dan niet iedere keer opnieuw door te klikken in het menu om een cliënt op te zoeken, hierdoor heb je snel overzicht over je cliënten en afdelingen.

Quickbar

Widget 'Signaleringen'
Op je medewerkers dashboard zie je vanaf nu een tegel staan met de naam 'Signaleringen'. Hier zie je een weergave van informatie die je nodig kan hebben in je werk. Op dit moment zie je hier de 'aflopende of verlopen toewijzingen' staan. We gaan nog verder onderzoeken welke informatie nog meer helpend kan zijn om hier te laten zien. Een voorbeeld kan zijn dat we in de toekomst de 'aflopende evaluaties voor de Wet Zorg en Dwang' ook gaan weergeven.
Wanneer je op de 'aflopende of verlopen toewijzingen' klikt, opent zich aan de rechterkant de 'Quickbar' en zie je een lijstweergave van de 'aflopende of verlopen toewijzingen'.

Widget Signaleringen

Widget 'Aanwezigheid deze week'
Op het dashboard van de cliënt zie je vanaf nu een tegel staan met de naam 'Aanwezigheid de week'. Hier zie je een snelle weergave van de aanwezigheid van de cliënt.
Wanneer je hierop klikt kom je terecht op de pagina waar je de presentie of aanwezigheid kan aangeven. Deze lijkt op de afdelingspagina, maar nu alleen met informatie van de cliënt.

Aanwezigheid deze week

Menu opties bij evalueren doel
Wanneer je vanuit een doel detail pagina doorklikt naar een begin, tussen of eindevaluatie die je al hebt gemaakt, zie je vanaf deze update nieuwe keuze opties in het menu. Je kan nu niet zomaar de GAS scores aanpassen, hiervoor klik je in het menu eerst op 'Scores aanpassen'. Dit voorkomt dat je niet zomaar in een oude evaluatie kan gaan werken.

Menuopties evaluatie

Profielafbeelding toevoegen medewerker
Vanaf nu staan de rechten aan voor het toevoegen of selecteren van een eigen profielafbeelding in Care4.
Wanneer je bijvoorbeeld rapportages of documenten deelt via het cliëntenportaal, ziet de cliënt, ouder of verwant ook je profielafbeelding.
Je kan kiezen uit één van de vele avatars of een eigen foto. Let er wel op dat je hier dan wel een 'professionele' foto gebruikt en niet zomaar een vakantiekiekje.

Wijzigen profielafbeelding

Agendakoppeling met Outlook
Wanneer je de agenda binnen Care4 in combinatie met je Outlook agenda gebruikt, dan kan je bij het plannen van een nieuwe afspraak ervoor kiezen om deze afspraak door te laten schieten naar je eigen Outlook agenda of die van een collega.

E mail opties afspraak outlook

Tijdstip van update Care4 (ECD)
Het komt soms voor dat we bij Functioneel Beheer ECD de vraag gesteld krijgen, 'Waarom is een update altijd gepland in de avonduren?'.
Er lopen gedurende de dag, avond en in de nacht verschillende processen door elkaar en langs elkaar heen, waardoor de het tijdstip tussen 17.00 en 22.00 uur het beste moment is voor een update. In de onderstaande afbeelding zie je een gemiddelde dinsdag en het aantal ingelogde gebruikers van het ECD binnen 24 uur. Naast dat er medewerkers zijn ingelogd, draaien er overdag en in de nacht nog processen op de achtergrond, bijvoorbeeld een proces voor het maken van facturen, maar ook reservekopieën van de rapportages en documenten. Door een goede afweging te maken, zodat zoveel mogelijk medewerkers in Care4 kunnen werken en de noodzakelijk processen niet onderbroken worden, zijn we genoodzaakt om de updates in de avonduren te plannen.
LOGINS 

PSW Toolbox vernieuwd
Er wordt voortdurend hard gewerkt aan een goede invulling van de PSW Toolbox, onlangs hebben we alle informatie opnieuw ingedeeld. Te vinden onder de menu knoppen: ECD/OP, Digitale Werkplek, Helpdesk, en Storingen ECD.
Het kan gebeuren dat het werken in Care4 (ECD) of in je digitale werkplek (PSW Omnia Portaal) je voor een uitdaging stelt. Via de PSW Toolbox proberen we je te voorzien van zoveel mogelijk informatie. Denk hierbij aan een handleiding/instructie ondersteund door afbeeldingen en videos. De PSW Toolbox is altijd bereikbaar, ook buiten het PSW Omnia Portaal om. Hierdoor kan jij als medewerker, maar ook ouders, cliënten, verwanten en externen de website bezoeken. Het enige wat je nodig hebt is een computer, tablet of telefoon met een internetverbinding. Je mag iedereen (ver)wijzen naar http://www.pswtoolbox.nl

Toolbox

Actuele storingen ECD op de ICT Pagina
Na deze update zijn een aantal storingen verholpen, maar we werken er hard aan om de storingen die nog aanwezig zijn op te lossen.
Werkt iets in Care4 (ECD) niet zoals je gewend bent, overleg dan met je LAO-er of kijk op de pagina van de 'Actuele storingen ECD'. Deze kan je vinden via de PSW Toolbox, maar ook via het PSW Omnia Portaal. Zie onderstaande stappen om de 'Actuele storingen ECD' pagina te vinden. Op de ICT pagina vindt je uiteraard nog meer informatie over de ICT afdeling van PSW.

Actuele storingen