Wijzigingen na update 22 december 2020

Dit zijn de wijzigingen in Care4 na de update van dinsdagavond 22 december 2020


Een aantal wijzigingen zijn voor iedereen van toepassing, maar het kan soms zijn dat er iets gewijzigd is in een onderdeel van het ECD wat jij vanuit je eigen discipline of locatie niet gebruikt in Care4. Om op de hoogte zijn van de wijzigingen adviseer ik je om alle wijzigingen even te bekijken om na te gaan of ze ook voor jou van toepassing zijn.
Heb je na het lezen van deze wijzigingen nog vragen, raadpleeg dan je LAO-er.

 

Grote veranderingen voor de cliëntenadministratie
In de afgelopen tijd is er al veel veranderd binnen de administratieve kant van het ECD, maar zeker ook in de aankomende maanden gaat er nog veel veranderen voor de medewerkers van de cliëntenadministratie. Op dit moment bestaat ons ECD uit Care4 en Care4Classic. Care4 openen jullie vrijwel dagelijks via de tegel in het PSW Omnia Portaal. Maar Care4Classic is nog een 'originele' basis waar Care4 ooit uit is opgebouwd. Wel een programma waar veel mee mogelijk is, maar deze is niet meer bestendig voor wat er in de toekomst gevraagd gaat worden van een ECD. Daarom gaan de functionaliteiten van Care4Classic langzaam over naar Care4. Als zorgmedewerker zal je hiervan weinig merken. Hooguit dat zaken beter inzichtelijk worden in Care4 en dat je zelf sommige wijzigingen ook kan uitvoeren.
De eerste stap die we gaan zetten is het overzetten van het berichtenverkeer. PSW communiceert dagelijks via digtale berichten van en naar de Zorgkantoren/Gemeentes over het verstrekken van toewijzingen/beschikkingen, maar ook voor het factureren en declareren. Dit vindt plaats via het VECOZO berichtenverkeer. Voor de geinteresseerden kan je altijd eens een kijkje nemen op de website: https://istandaarden.nl/

C4C

 

Naamswijziging ECD
Nu gebruiken we soms nog de naam MoreCare4, maar deze gaat in de komende tijd veranderen naar de naam Care4. Hieronder zie je het oude en nieuwe logo.

MoreCare4 naar Care4

 

Tijdstip van update Care4 (ECD)
Het komt soms voor dat we bij Functioneel Beheer ECD de vraag gesteld krijgen, 'Waarom is een update altijd gepland in de avonduren?'.
Er lopen gedurende de dag, avond en in de nacht verschillende processen door elkaar en langs elkaar heen, waardoor de het tijdstip tussen 17.00 en 22.00 uur het beste moment is voor een update. In de onderstaande afbeelding zie je een gemiddelde dinsdag en het aantal ingelogde gebruikers van het ECD binnen 24 uur. Naast dat er medewerkers zijn ingelogd, draaien er overdag en in de nacht nog processen op de achtergrond, bijvoorbeeld een proces voor het maken van facturen, maar ook reservekopieën van de rapportages en documenten. Door een goede afweging te maken, zodat zoveel mogelijk medewerkers in Care4 kunnen werken en de noodzakelijk processen niet onderbroken worden, zijn we genoodzaakt om de updates in de avonduren te plannen.
LOGINS 

PSW Toolbox vernieuwd
Er wordt voortdurend hard gewerkt aan een goede invulling van de PSW Toolbox, onlangs hebben we alle informatie opnieuw ingedeeld. Te vinden onder de menu knoppen: ECD/OP, Digitale Werkplek, Helpdesk, en Storingen ECD.
Het kan gebeuren dat het werken in Care4 (ECD) of in je digitale werkplek (PSW Omnia Portaal) je voor een uitdaging stelt. Via de PSW Toolbox proberen we je te voorzien van zoveel mogelijk informatie. Denk hierbij aan een handleiding/instructie ondersteund door afbeeldingen en videos. De PSW Toolbox is altijd bereikbaar, ook buiten het PSW Omnia Portaal om. Hierdoor kan jij als medewerker, maar ook ouders, cliënten, verwanten en externen de website bezoeken. Het enige wat je nodig hebt is een computer, tablet of telefoon met een internetverbinding. Je mag iedereen (ver)wijzen naar http://www.pswtoolbox.nl

Toolbox

Actuele storingen ECD op de ICT Pagina
Na deze update zijn een aantal storingen verholpen, maar we werken er hard aan om de storingen die nog aanwezig zijn op te lossen.
Werkt iets in Care4 (ECD) niet zoals je gewend bent, overleg dan met je LAO-er of kijk op de pagina van de 'Actuele storingen ECD'. Deze kan je vinden via de PSW Toolbox, maar ook via het PSW Omnia Portaal. Zie onderstaande stappen om de 'Actuele storingen ECD' pagina te vinden. Op de ICT pagina vindt je uiteraard nog meer informatie over de ICT afdeling van PSW.

Actuele storingen