Wijzigingen na update 29 juli 2021

Dit zijn de wijzigingen in Care4 na de update van donderdag 29 juli 2021.

Een aantal wijzigingen zijn voor iedereen van toepassing, maar het kan soms zijn dat er iets gewijzigd is in een onderdeel van Care4 wat jij vanuit je eigen discipline of locatie niet gebruikt. Om op de hoogte te zijn van de wijzigingen adviseer ik je om alle wijzigingen even te bekijken om na te gaan of ze ook voor jou van toepassing zijn.

Heb je na het lezen van deze wijzigingen of tips nog vragen, raadpleeg dan je LAO-er.

Summer Care4
Fijne vakantie! ☀️🌴

Met vriendelijke groet,

Mark Kunkels
Functioneel Beheer Care4 (ECD)

 

Tips voor slim werken in Care4

 • Werken met de tabbladen in Care4
  Je kan meerdere cliënten naast elkaar open zetten via de +. Daarna kan je door op de naam te klikken, wisselen tussen de twee cliënten.

  Tabbladen in Care4

 

 • Navigeren of schuiven van een paragraaf in de inhoudsopgave bij een OP of evaluatie
  Door te klikken op een paragraaf in de inhoudsopgave, deze vindt je linksboven in het werkdocument, kom je direct in het OP terecht bij de betreffende paragraaf. Ook kan je de indelingen wijzigen door een paragraaf in de inhoudsopgave aan te klikken. Linkermuisknop indrukken + vasthouden, daarna slepen naar de plek waar je deze wilt neerzetten.

  Inhoudsopgave OP en evaluatie

 

 • Sluit het incident af na voltooien incidentformulier
  Denk eraan wanneer je het afhandelingsformulier hebt voltooid om ook het incident af te sluiten.
  In het voorbeeld zie je hoe ik eerst het incidentformulier verstuur. Daarna sluit ik het incident af door middel van kruisje, deze zie je bovenaan in het midden staan.

  Incident afsluiten

 

Actuele storingen opgelost
Hier staan alle actuele storingen die zijn opgelost, dankzij jullie meldingen kunnen we fouten opsporen en oplossen. Dank je wel hiervoor en blijf zeker melden bij de LAO-er of Functioneel Beheer ECD.

 • Weergave geboortedatum
  Op sommige computerschermen werd de geboortedatum bij de cliëntgegevens niet volledig weergegeven, dit is na deze update opgelost.
  Dank jullie wel voor het melden van dit probleem, dit draagt bij aan het oplossen van problemen en een groter gebruiksgemak van Care4.
 • Witregels in rapportage vanuit een incidentmelding
  Voorheen kreeg je bij het rapporteren binnen een incidentmelding een vreemde opmaak in de tekst van een rapportage. Dit kwam voor bij het gebruik van veel witregels in de tekst, de tekst werd door witregels niet mooi overgenomen naar de rapportage. Dit is na deze update opgelost.
 • Foutmelding bij wijzigen titel/beschrijving doel of invullen van einddatum
  Het kwam soms voor dat bij het wijzigen van een titel of beschrijving binnen een doel er een foutmelding werd getoond. Soms werd de wijziging niet opgeslagen, maar wanneer deze wel werd opgeslagen, was deze de dag erna weer teruggezet naar de oude tekst. Deze fout kwam vaak voor bij doelen die meer in het verleden lagen. Dit is nu opgelost.
  Ook kreeg je soms een foutmelding bij het invullen van een einddatum, deze is deels opgelost. Hier wordt aan gewerkt voor een oplossing. Kijk voor de laatste info op Actuele storingen ECD.
 • Taken overdragen naar een teamleider of gedragskundige
  Je kan weer taken overdragen naar een teamleider of gedragskundige. Het kwam soms voor dat een taak niet overgdragen kon worden, omdat de persoon waar je de taak naar wou overdragen niet te selecteren was in de lijst van medewerkers. Dit is nu wel weer mogelijk. Dus je kan ervoor kiezen om niet te mailen, maar dus binnen Care4 een taak over te dragen. Bespreek dit wel met elkaar of maak hier afspraken over dat je deze functie weer gaat gebruiken binnen Care4.
 • Paragraaf laten beginnen op een nieuwe pagina in een werkdocument
  Wanneer je veel tekst in een ondersteuningsplan hebt staan, kan het er soms slordig uitzien, bijvoorbeeld dat de helft van de tekst op de volgende pagina staat. Voor een mooie opmaak van het document dat je wilt gaan publiceren, kan je gebruik maken van de optie 'Paragraaf begint op een nieuwe pagina'. Deze functie werkte helaas niet optimaal, maar is nu weer volledig beschikbaar

  Pagina break
 • GAS scores weer zichtbaar in publicaties
  Weergave GAS scores van doelen in werkdocument en publicaties zijn weer zichtbaar. Deze waren wel zichtbaar in je werkdocument, maar niet in het gepubliceerde document. Dit is nu opgelost.
  Wanneer je een GAS score hebt gebruikt bij een evaluatie van een doel, kan je deze zichtbaar maken in het werkdocument. Deze staat standaard uit, maar kan je aanzetten via het tandwieltje bij het doel. Hier heb je de keuze uit verschillende weergaven van de GAS score.

  Weergave GAS scores van doelen in werkdocument en publicatie

 

Nieuwe en gewijzigde functies in Care4

 • Dagtekening/datum meegeven aan geupload document
  Je kan een datum toevoegen aan een document in Care4. Hierdoor kan je zorgen dat documenten in een chronologische volgorde worden weergegeven. Je kan een datum meegeven aan documenten die je gaat uploaden, maar je kan de datum ook wijzigen bij documenten die je al eerder hebt geupload.

  Datum aanpassen documenten

 

 • WIjzigen persoonsgegevens van bijvoorbeeld een ouder (actuele relatie)
  Het is nu mogelijk om de de roepnaam/voornaam, voorletters, achternaam, geslacht en dergelijke toe te voegen of te wijzigen bij een actuele relatie.
  Daarnaast kan je bij de actuele relatie ook de geboortedatum, geboorteland en geboorteplaats vastleggen. Maar hier is het advies dit niet te doen vanwege AVG-regelgevi
 • Wijzigen persoonsgegeven actuele relaties

 

 • Morecare4 wijzigt naar Care4
  Op plekken in het ECD waar nog de naam MoreCare4 voorkwam, is dit vanaf nu bijgewerkt en gewijzigd naar Care4. Op deze manier kan er geen verwarring meer ontstaan over het naamgebruik van het ECD. Dus waar je eerder nog MC4 schreef, kan je nu helemaal overschakelen naar C4.

  MC4 naar C4 browser
 • Rapportage schrijven vanuit je tijdregistratie
  Wanneer je voorheen een rapportage schreef vanuit de tijdregistratie werd deze mogelijkheid weergegeven in een pop-up-scherm. Dit wordt nu weergegeven in een schermvullende weergave.
 • Optie 'Start een gesprek'
  De optie ‘start een gesprek’ is niet meer beschikbaar als de persoon geen toegang heeft tot het clientportaal. Onderling onder medewerkers is deze functie wel beschikbaar, maar het advies hierin is vooral andere bestaande communicatiekanalen te gebruiken. Dit geldt ook in communicatie met cliënt, ouder, verwant (COV).

 

Bericht vanuit Functioneel Beheer ECD

 • Jouw eigen toegangsrechten in Care4 en waar kan je terecht voor een wijziging?
  Controleer voor jezelf (liefst een paar keer per jaar) of je de juiste toegangsrechten hebt en/of de juiste cliënten ziet in Care4.
  Ben je onlangs gewijzigd van afdeling of locatie? Heeft er een wisseling plaatsgevonden in je caseload?
 1. Toevoegen of verwijderen van een direct contact (caseload), mail dan naar cliëDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 2. Het volgen of ontvolgen via het oogje kan je zelf in Care4
 3. Toevoegen of verwijderen van een toegangsrecht tot een locatie of afdeling, vraag dit aan via je teamleider
 • Care4 en de afkorting ECD?
  Care4 is de naam van het Elektronisch Cliënten Dossier binnen PSW.
 • Kijktip: introductiefilmpje Care4
  Deze video gaat gebruikt worden ter introductie van Care4 bij nieuwe medewerkers.  Uitleg over videofuncties